Tänk på att kakan ska hinna svalna innan du har på glasyren!
Jag gjorde kakan dagen före och lät den svalna över natten.

Glutenfri Mjuk Pepparkaka
Du behöver:
100 g smält smör
½ dl mjölk
1½ dl strösocker
2 ägg
2 1/4 dl glutenfritt mjöl (jag använde Finax röda mjölmix)
2 tsk pofiber
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk kanel
3/4 tsk mald ingefära '
3/4 tsk mald kryddnejlika
smör och glutenfritt ströbröd till formen
1. Sätt på ugnen, 200 grader.
Smöra och bröa en springform.
2. Smält smöret och häll i mjölken i det smälta smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Blanda de övriga torra ingredienserna i en separat bunke och rör om så det blandas ordentligt.
3. Sila ner de torra ingredienserna i äggsmeten och vänd om med en slickepott, varva med smör/mjölkblandningen.
Rör om tills smeten är slät och blandad.
4. Häll ner smeten i formen.
Ställ in den på ett galler längst ner i ugnen och sänk till 180 grader.
Grädda ca 20 minuter.
Känn med en sticka/tandpetare för att se efter om kakan är klar.
Creme Cheese Frosting
Du behöver:
50 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
1½ dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Rör ihop och bre ut över kakan (vänta tills den svalnat!).
Ät och njut!