För en gångs skull är det jag (storasyster) som har provat något nytt i köket!
Gott blev det också :D
 
 
 
Kycklinggryta med kokosmjölk
(ca 4 portioner)
 
Du behöver:
 
400 g kycklingfiléer (skurna i mindre bitar)
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 grön chili (finhackad)
6 färska champinjoner (skivade)
1 paprika (skuren i bitar)
1 morot (skuren i mindre bitar)
1 burk kokosmjölk
3 msk sweet chili sås
2 msk kycklingfond
1 burk bambuskott
1 näve sockerärtor 
½ lime (saften)
smör till stekning
 
1. Stek på kycklingen i smör i en stekpanna med höga kanter eller kastrull.
Ha i paprikapulver och salt, rör om då och då.
 
2. Ha i grönsakerna (utom bambuskott!) och låt steka på medelvärme ca 5 minuter.
Rör om då och då!
 
3. Ha i kokosmjölk, sweet chili sås, kycklingfond och bambuskott.
Rör om och låt småkoka i 10 minuter med lock.
Rör om någon gång under tiden.
 
4. Ha i sockerärtor och limesaft.
Stäng av värmen och låt stå på eftervärme några minuter.
 
Servera med ris!
 
 

Kycklinggryta med kokosmjölk

Grytor Kommentera
För en gångs skull är det jag (storasyster) som har provat något nytt i köket!
Gott blev det också :D
 
 
 
Kycklinggryta med kokosmjölk
(ca 4 portioner)
 
Du behöver:
 
400 g kycklingfiléer (skurna i mindre bitar)
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 grön chili (finhackad)
6 färska champinjoner (skivade)
1 paprika (skuren i bitar)
1 morot (skuren i mindre bitar)
1 burk kokosmjölk
3 msk sweet chili sås
2 msk kycklingfond
1 burk bambuskott
1 näve sockerärtor 
½ lime (saften)
smör till stekning
 
1. Stek på kycklingen i smör i en stekpanna med höga kanter eller kastrull.
Ha i paprikapulver och salt, rör om då och då.
 
2. Ha i grönsakerna (utom bambuskott!) och låt steka på medelvärme ca 5 minuter.
Rör om då och då!
 
3. Ha i kokosmjölk, sweet chili sås, kycklingfond och bambuskott.
Rör om och låt småkoka i 10 minuter med lock.
Rör om någon gång under tiden.
 
4. Ha i sockerärtor och limesaft.
Stäng av värmen och låt stå på eftervärme några minuter.
 
Servera med ris!
 
 
Snabbt och enkelt!
Lite köttfärs och så en förpackning med Findus pastasås med Tomat & Basilika.
Det här med portioner är alltid svårt att räkna ut, för lillebror blir det 2 portioner, för mig säkert 6...
...så det fick stå 4!
Beror helt på hur mycket du/ni äter!
 
 
 
Köttfärssås med tomat & basilika
ca 4 portioner
 
Du behöver:
 
400g nötfärs/köttfärs
1 tsk salt
½ tsk finmalen vitpeppar
1 förpackning Findus pastasås Tomat & Basilika 
smör till stekning
 
1. Fräs på köttfärsen i en stekpanna med smör.
 
2. Salta och peppra när köttfärsen är genomstekt.
Häll på Findus pastasås.
(Jag hade även på 1 dl grädde.)
 
3. Rör om och låt småputtra ca 10 minuter.
Servera med pasta och sallad!
 
 

Köttfärssås med tomat & basilika

Köttfärssås Kommentera
Snabbt och enkelt!
Lite köttfärs och så en förpackning med Findus pastasås med Tomat & Basilika.
Det här med portioner är alltid svårt att räkna ut, för lillebror blir det 2 portioner, för mig säkert 6...
...så det fick stå 4!
Beror helt på hur mycket du/ni äter!
 
 
 
Köttfärssås med tomat & basilika
ca 4 portioner
 
Du behöver:
 
400g nötfärs/köttfärs
1 tsk salt
½ tsk finmalen vitpeppar
1 förpackning Findus pastasås Tomat & Basilika 
smör till stekning
 
1. Fräs på köttfärsen i en stekpanna med smör.
 
2. Salta och peppra när köttfärsen är genomstekt.
Häll på Findus pastasås.
(Jag hade även på 1 dl grädde.)
 
3. Rör om och låt småputtra ca 10 minuter.
Servera med pasta och sallad!
 
 
 
 
Morots cupcakes med frosting
ca 8 st normalstora
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl mjölk
½ dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ krm salt
100 g finrivna morötter
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
 
4. Sila ner de torra ingredienserna i bunken med äggsmeten.
Häll sen i mjölk och olja och vänd runt smeten så den blandas.
Ha sist i morötterna och vänd ihop så allt är blandat.
 
5. Skeda upp smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt.
Fyll formarna till 2/3.
 
6. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och sänk till 200 grader.
Grädda ca 15 min.
Känn efter med en sticka om de är klara!
 
Låt dem svalna innan du har på frosting!
 
 
 
Creme cheese frosting
(till 8 cupcakes)
 
Du behöver:
 
30 g mjukt smör
2½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
½ msk pressad citronsaft
50 g philadelphiaost
 
Vispa ihop allt med en elvisp och spritsa sen på dina cupcakes.
 
Receptet på cupcakes kommer HÄRIFRÅN och det på frosting HÄRIFRÅN!
 
 
 
 
 
 

Morots cupcakes med frosting

Cupcakes Kommentera
 
 
Morots cupcakes med frosting
ca 8 st normalstora
 
Du behöver:
 
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl mjölk
½ dl rapsolja
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
½ krm salt
100 g finrivna morötter
 
1. Sätt ugnen på 225 grader.
 
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 
3. Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke.
 
4. Sila ner de torra ingredienserna i bunken med äggsmeten.
Häll sen i mjölk och olja och vänd runt smeten så den blandas.
Ha sist i morötterna och vänd ihop så allt är blandat.
 
5. Skeda upp smeten i muffinsformar som du ställt i en muffinsplåt.
Fyll formarna till 2/3.
 
6. Ställ in muffinsplåten i mitten av ugnen och sänk till 200 grader.
Grädda ca 15 min.
Känn efter med en sticka om de är klara!
 
Låt dem svalna innan du har på frosting!
 
 
 
Creme cheese frosting
(till 8 cupcakes)
 
Du behöver:
 
30 g mjukt smör
2½ dl florsocker
½ tsk vaniljsocker
½ msk pressad citronsaft
50 g philadelphiaost
 
Vispa ihop allt med en elvisp och spritsa sen på dina cupcakes.
 
Receptet på cupcakes kommer HÄRIFRÅN och det på frosting HÄRIFRÅN!