Riktigt god paj som jag hittade receptet på HÄR!
Men har bytt ut rabarber mot blåbär, blev riktigt gott!
 
 
 
Frasig Blåbärspaj
Glutenfri
 
Du behöver:
 
100 g smält smör (svalnat!)
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
2 dl blåbär
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
smör till pajformen
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Smält smöret och låt det svalna innan du fortsätter med resten.
 
3. Smörj en pajform (ca 25 cm) med smör.
 
4. Separera äggulan och äggvitan från varandra och lägg i varsin bunke.
 
5. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vänd i sockret med en slickepott så det precis blandas.
 
6. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret i bunken med äggulorna.
Vispa med elvisp tills det blir en slät smet (blir smuligt först, men fortsätt att vispa!).
 
7. Tillsätt äggvitesmeten till bunken med äggulesmeten och vänd försiktigt ihop dom två smetarna med en slickepott tills det blir en jämn smet.
 
8. Häll smeten i den smorda pajformen.
Bre ut till ett jämt lager med slickepott.
 
9. Blanda blåbär med 1 msk strösocker och 1 msk potatismjöl i en skål.
Fördela sen blåbären jämt över smeten i pajformen.
 
10. Ställ in pajen i ugnen och sänk till 175 grader.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter (20-25).
Låt svalna lite innan du äter pajen.
 
Servera med vaniljsås!

Frasig Blåbärspaj Glutenfri

Glutenfritt: Paj Efterrätt Kommentera
Riktigt god paj som jag hittade receptet på HÄR!
Men har bytt ut rabarber mot blåbär, blev riktigt gott!
 
 
 
Frasig Blåbärspaj
Glutenfri
 
Du behöver:
 
100 g smält smör (svalnat!)
2 ägg
1½ dl strösocker
1½ dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
2 dl blåbär
1 msk strösocker
1 msk potatismjöl
smör till pajformen
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Smält smöret och låt det svalna innan du fortsätter med resten.
 
3. Smörj en pajform (ca 25 cm) med smör.
 
4. Separera äggulan och äggvitan från varandra och lägg i varsin bunke.
 
5. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vänd i sockret med en slickepott så det precis blandas.
 
6. Tillsätt potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och det smälta smöret i bunken med äggulorna.
Vispa med elvisp tills det blir en slät smet (blir smuligt först, men fortsätt att vispa!).
 
7. Tillsätt äggvitesmeten till bunken med äggulesmeten och vänd försiktigt ihop dom två smetarna med en slickepott tills det blir en jämn smet.
 
8. Häll smeten i den smorda pajformen.
Bre ut till ett jämt lager med slickepott.
 
9. Blanda blåbär med 1 msk strösocker och 1 msk potatismjöl i en skål.
Fördela sen blåbären jämt över smeten i pajformen.
 
10. Ställ in pajen i ugnen och sänk till 175 grader.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter (20-25).
Låt svalna lite innan du äter pajen.
 
Servera med vaniljsås!
 
Sådär kladdiga och underbart goda, nästan ogräddade i mitten!
Självklart kan du öka på tiden i ugnen om du föredrar det :)
 
Kladdkakemuffins
Glutenfria
6 st
 
Du behöver:
 
90 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas blå)
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
½ krm salt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt muffinsformarna i muffinsplåten.
 
2. Smält smöret.
 
3. Vispa ägg och strösocker.
 
4. Vänd ner resten av ingredienserna, häll sist i smöret och rör om så det blandas ordentligt.
 
5. Fyll muffinsformarna till ca hälften så smeten fördelas jämt i 6 formar.
 
6. Ställ in muffinsplåten i nedre delen av ugnen och sänk till 175 grader.
Grädda ca 12-15 minuter.
Jag gräddade mina 13 minuter och dom blev superkladdiga i mitten.
 
Muffinsarna sjunker ihop när du tar ut dom ur ugnen, det ska dom göra!
Låt svalna lite innan du äter.
 
 
 

Kladdkakemuffins Glutenfria

Glutenfritt: Muffins Kommentera
 
Sådär kladdiga och underbart goda, nästan ogräddade i mitten!
Självklart kan du öka på tiden i ugnen om du föredrar det :)
 
Kladdkakemuffins
Glutenfria
6 st
 
Du behöver:
 
90 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl glutenfritt mjöl (jag använde Lailas blå)
2 msk kakao
1 msk ljus sirap
½ krm salt
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt muffinsformarna i muffinsplåten.
 
2. Smält smöret.
 
3. Vispa ägg och strösocker.
 
4. Vänd ner resten av ingredienserna, häll sist i smöret och rör om så det blandas ordentligt.
 
5. Fyll muffinsformarna till ca hälften så smeten fördelas jämt i 6 formar.
 
6. Ställ in muffinsplåten i nedre delen av ugnen och sänk till 175 grader.
Grädda ca 12-15 minuter.
Jag gräddade mina 13 minuter och dom blev superkladdiga i mitten.
 
Muffinsarna sjunker ihop när du tar ut dom ur ugnen, det ska dom göra!
Låt svalna lite innan du äter.
 
 
 
Tzatziki utan vitlök
(Laktosfri)
 
Du behöver:
 
½ gurka
2 dl laktosfri creme fraiche
½ msk flingsalt
1 krm svartpeppar
 
1. Riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet.
 
2. Lägg den rivna gurkan i ett durkslag och pressa ur vätskan med handen, låt den sen stå och rinna av i durkslaget ca 10 minuter. 
 
3. Blanda gurka, creme fraiche, salt och peppar i en skål.
Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar!
 
Servera till grillat kött eller något annat gott :)
 

Tzatziki utan vitlök Laktosfri

Röror Kommentera
Tzatziki utan vitlök
(Laktosfri)
 
Du behöver:
 
½ gurka
2 dl laktosfri creme fraiche
½ msk flingsalt
1 krm svartpeppar
 
1. Riv gurkan på den grova sidan på rivjärnet.
 
2. Lägg den rivna gurkan i ett durkslag och pressa ur vätskan med handen, låt den sen stå och rinna av i durkslaget ca 10 minuter. 
 
3. Blanda gurka, creme fraiche, salt och peppar i en skål.
Smaka av och tillsätt ev mer salt och peppar!
 
Servera till grillat kött eller något annat gott :)