Enkel kladdig kladdkaka med daim!
Du behöver:
100 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
½ tsk salt
112 g hackad daim (2 st dubbeldaim)
smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret i en kastrull.
3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
4. Blanda dom torra ingredienserna i en separat bunke (allt utom daimen!)
Sila ner mjölblandningen i bunken med äggsmeten.
Vänd ihop smeten med en slickepott.
Vänd ner smöret.
Blanda sist i den hackade daimen.
5. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant.
6. Ställ in formen i ugnen och sänk till 175 grader.
Grädda ca 18 minuter mitt i ugnen.
7. Låt kakan svalna lite innan du serverar den.
Servera med grädde eller glass.