Kycklinggryta med kokosmjölk

Kommentera
För en gångs skull är det jag (storasyster) som har provat något nytt i köket!
Gott blev det också :D
 
 
 
Kycklinggryta med kokosmjölk
(ca 4 portioner)
 
Du behöver:
 
400 g kycklingfiléer (skurna i mindre bitar)
1 tsk paprikapulver
2 tsk salt
1 grön chili (finhackad)
6 färska champinjoner (skivade)
1 paprika (skuren i bitar)
1 morot (skuren i mindre bitar)
1 burk kokosmjölk
3 msk sweet chili sås
2 msk kycklingfond
1 burk bambuskott
1 näve sockerärtor 
½ lime (saften)
smör till stekning
 
1. Stek på kycklingen i smör i en stekpanna med höga kanter eller kastrull.
Ha i paprikapulver och salt, rör om då och då.
 
2. Ha i grönsakerna (utom bambuskott!) och låt steka på medelvärme ca 5 minuter.
Rör om då och då!
 
3. Ha i kokosmjölk, sweet chili sås, kycklingfond och bambuskott.
Rör om och låt småkoka i 10 minuter med lock.
Rör om någon gång under tiden.
 
4. Ha i sockerärtor och limesaft.
Stäng av värmen och låt stå på eftervärme några minuter.
 
Servera med ris!