Blåbärspaj Glutenfri

Kommentera
Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger.
Den här pajen såg helt misslyckad ut i ugnen, degen liksom smälte ut och det såg inte klokt ut.
MEN den blev god, det är ju huvudsaken :D
Receptet hittade jag HÄR!
 
 
 
Blåbärspaj
(Glutenfri)
 
Du behöver:
 
1½ dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå)
1½ dl glutenfria havregryn (Jag använde Sempers)
1 dl strösocker
125 g smör (kallt)
 
4 dl blåbär
1 msk strösocker
½ msk potatismjöl
 
1. Sätt på ugnen, 250 grader.
 
2. Blanda mjöl, havregryn, socker och smör.
"Nyp ihop" till en deg.
 
3. Blanda blåbär, 1 msk socker och potatismjöl och lägg det i en pajform.
 
4. Fördela degen över blåbären i pajformen.
 
5. Ställ in pajen i mitten av ugnen och sänk till 225 grader.
Grädda ca 20-25 min tills pajen fått fin färg och ser klar ut.
 
Servera med vaniljsås eller glass!